Írogatok

Gondolatok,amik lehet, hogy nem csak nekem szólnak

Gondolatok,amik lehet, hogy nem csak nekem szólnak

Szex élményem

2017. január 26. - Fodor István83

Hétvégén egy Lancsin Zsuzsanna Zsuzska képzésén vettem részt, ami központjában az érintés és a szexualitás volt. A sok remek gyakorlatot végeztünk el, amelyek igazi élményt nyújtottak. Egy bejátszást is megnéztünk a Kinsey című filmből, ami felkeltette az érdeklődésem. Tegnap meg is néztem és érdekes egy megtapasztalás volt.

kinsey_film_borito.jpg

Dr. Kinsey egy tudó professzor volt, aki úttörőként kezdte el kutatni, megfigyelni és tematizálni az emberek szexuális szokásait. Ez a téma nem csak az 1930-as években keltett közfelháborodást, napjainkban is kendőzi az álszentség leple. A tudományos kutatás eredménye biztosan sokakat felháborít keresztény társadalmunkban. Pedig ezek az adatok se nem csúnyák, se nem szépek, hanem kutatási eredmények.

A wikipédia által kiemelt pár adat:
A jelentés szerint a férfiak 46%-a reagált élete során legalább egyszer azonos neműekkel kapcsolatos ingerre, 37%-uknak homoszexuális kapcsolata is volt. A 20 és 35 év közötti férfiak 11,6%-a azonos mértékben vonzódik nőkhöz és férfiakhoz,

Kinsey skála:

kinsey_tabla.jpg

A filmhez befogadáshoz nyitottságot és jó szórakozást kívánok.  

 

A témában találtam egy rendkívül haszni interjúsorozatot különböző vallások és eszmék képviselőivel ezt is ajánlom szeretettel: 

https://www.youtube.com/watch?v=rve-bSrGnow

kep_szex.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felismeres-happyness.blog.hu/api/trackback/id/tr1512110445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodor István83 2017.01.27. 15:17:32

Nagyon tetszett a film mondanivalója. Nekem az jött le belőle, hogy a szexualitás és párkapcsolat téma még ma is mennyire szürke foltja az emberiségnek. Mindenki csinálja, éli és titkolja. Nyilván a titkolózást indokolja a különböző társadalmak által elvárt normák büntetéseitől való félelem, valamint más emberek ítéletalkotása, aminek az alapja ugyancsak a „társadalmi norma”.
Sokszor bebizonyosodott már, hogy a társadalmi normák nagymértékben torzítják és elhomályosítják az ember természetéből fakadó igényeket.
A film még nagyobb elfogadásra és ítélkezés mentességre tanít, mert az emberi agy természeténél fogva ítélkezik és eldönti mi jó, mi rossz, mit szabad, mit nem, mi erkölcsös és mi nem. Teszi ezt úgy, hogy az ítélkezésének alapja a társadalmi norma, a szülők, és más emberek véleménye, akik ugyan ezek alapján ítélnek. Elég ördöginek látszik ez a kör!
A legnagyobb gondot az embereknek az jelenti, hogy az „ítélkezés” elkerülése miatt sokszor elfojtásban és hazugságban kell élnie, ami komoly szellemi teher.
Szerencsére, ezeknek a rossz érzéseknek a megoldásár már létezik rengeteg lehetőség, de ezekről majd akkor írok, ha lesz konkrét kérdés kommentben, vagy név nélkül privátban.
süti beállítások módosítása