Írogatok

Gondolatok,amik lehet, hogy nem csak nekem szólnak

Gondolatok,amik lehet, hogy nem csak nekem szólnak

Részt vettem a III. Láthatatlan Konferencián!

Élménybeszámol, mert volt benne részem bőségesen...

2019. február 24. - Fodor István83

Sok mindent láttam és hallottam – válaszolván a gondolatban felmerült vicces kérdésedre ;-)

Röviden: csúcs volt!
Szuper szervezés és 11 rendkívül rövid, de annál élénkebb érzéseket kiváltó előadás.

Kicsit bővbben nagyon csúcs volt! :-)

A Láthatatlan Egyetem (LE) egy önkéntes szervezet, ami felsőoktatásbéli hallgatókból és fiatal felnőttekből áll, akik 5 városban több, mint 100 önkéntessel, ingyenes előadásokat tart szintén felsőoktatásbéli és fiatal felnőtteknek. Ez a konferencia jelenleg az egyetlen fizetős rendezvényük, ami jelképes támogatói díj, és a programokhoz szükséges eszközök vásárlására megy, mert, ahogy írtam teljesen önkéntes nonprofit szervezet. Az szervezők ingyenesen szervezik az előadásokat, az előadók ingyenesen tartják a képzéseket, a részvevők ingyenesen vehetnek részt az oktatásokon. (Javaslom, kövessétek a programokat, mert, lehet hogy számodra is lesz hasznosítható belőle.) 

Az első előadó Neisz Laura volt, aki a terepfutás és a TEDx felkészülései alatt megfigyelt hasonlóságokról beszélt és adott motivációt a hallgatóságnak, hogy tegyenek a céljaikért kis lépéseket és induljanak már holnap, mert a tettekkel lehet csak eredményt elérni. A szünetben a büfénél össze is futottunk, így volt alkalmam személyesn is megköszönni az előadását. Megkérdezte tőlem, hogy mi volt az ami legjobban teszett az előadásába. Kinyitottam a programfüzetet és megmutattam, hogy a kihagyott praktikus helyre fel is jegyzeteltem, hogy milyen konkrét kicsi lépéseket teszek, hogy létrejöjjön egy nagyobb cél. Jelentem ma már tettem is érte!  

laura.jpg

montazs.jpg

Következő előadó Petróczi Zsolt volt és a „Benned van, aki lehetsz” című előadása, amiből nekem a legjobban az jött át, hogy az embernek olyan legyen a foglalkozása, amit szívesen csinál, ne erőszakolja magát olyannal sokáig, ami nem okoz neki örömöt.

zsolt.jpg

Nagyon különleges volt Nguyen Thi Thanh Giang előadása is, aki a párkapcsolat megszakadása után érzett fájdalom, üresség, a feldolgozásból merített előnyökről beszélt. Nagyon hasznos segítség olyanoknak, akik még nem éltek át ilyet és azoknak is, akik igen, mert a fejlődés mindig magasabb örömérzéssel jár.

giang.jpg

Limpár Imre szakpszichológus előadása fantasztikus volt! Voltam már más programján is, ami rendkívül hasznos volt, de ez nagyon átjött. Imre a jövőre helyezi a hangsúlyt, nem a múltra, és a jelenben való jó megélésekkel dolgozik. Nagyon hatékony technikákat használ, tanít, a stresszkezelés, az önbizalomnövelés, konfliktuskezelés, de még az időgazdálkodás és karriermenedzsment területén is. „A siker tervező” című könyve is nagyon jó eszköz ezen területek javítására. Érdemes személyes konzultáció előtt elolvasni a leírt könyvet, mert hozzájárul a fejlődés hatékonyságához és gyorsabban lehet haladni.

imre.jpg

Hevesi Lia arról beszélt, hogy milyen, amikor valakinek a választott párja már lelki szindrómás tüneteket produkál, és milyen nehéz kijönni egy ilyen kapcsolatból. Nagy üzenetet hordoz mindenkinek, aki valaha kapcsolatot létesít másokkal, mert ennek a „pszichológiai betegség”-nek minden eleme jelen van mindannyiunk életében is, csak kisebb mértékben. A kapcsolat dinamikáját tudja negatív, romboló irányba befolyásolni önmagunk értékelésében és szeretetében. Fontos, hogy egy kapcsolat ne szigeteljen el teljesen családtól, barátoktól, önmagunktól.

Az előadást egy meglepetés, dallal fejezte be, szintetizátor és gitár kíséretében. Hatalmas élmény volt ez is. 

lia.jpg

Dr. Hevesi Krisztina „Tinder útvesztóiben” címet adta előadásának. A nők és férfiak ismerkedési szokásainak és kapcsolatkialakításának állomásait és különbségeit vázolta, ami nagyon hasznos információ, ahhoz, hogy felesleges csalódások okozta sérüléseket ne szerezzen, ne éljen át mindkét fél. Ez egy kis ajtó az önismeret fontossága felé.

krisztina.png52629684_249392612663370_5603996971892211712_n.jpg

Kupa Júlia a Határ (slam poerty) címen felolvasta nekünk egy írását. Ez a műfaj, számomra a modern költészet egy új ága.

julia.jpg

Sztán Sebastian előadása a „Rögtönzés a készlet erejéig” címen, a rögtönzés képességének fontosságáról beszélt. Az életben általában, a legjobban koreografált események sem mennek pontosan a forgatókönyv szerint. Mindig van valami váratlan, amire nem lehet felkészülni és csak a rögtönzési képességek mentik meg sokszor az egész eseményt az emlékezetes kudarctól. Ezért csak nyugi! - rögtönzés a jó tervezés és felkészülés mellett.

szebi.jpg

Pusztai Ádám „Játéktér az egész világ és játékos benne minden ember” címmel adott bepillantást az önismeret újabb hatékony és fontos használatának a területén. Az egyéni motiváció növelésének lehetőségeit mutatta be a gamificatio adta lehetőségekkel vázolta, hogy érdemes akár munkahelyi környezetben is használni, mert az emberek nagytöbbsége szeret játszani. 

adam.jpg

Horváth Bea előadásának címe a „Hitembe zárva” volt és saját hitrendszerének folyamatos fejlődését, megélést, mesélte el, amikor a saját és más emberek által emelt falak hatására korlátozzuk a Krisztusi szeretet áramlását. Felemelő volt hallgatni, minden gondolat elérzékenyített. Sokszor élem és látom ezeket a gondolatokat a világban is embertásaimon, várom a videót, mert sok mindenkivel szeretném megosztani.

bea.jpg

Zárás képpen Dr. Márky Ádám orvos, tanácsadó, kutató beszélt arról, hogy tudatosság nélkül nincs egészség és a tudatosságunkat nekünk kell felépíteni. Bemutatta, hogy kiknek és milyen érdeke kapcsolódik az egészéghez és mit tudunk tenni az ügy érdekében.
Miután elköszönt és leállt a kamera, 2 percben bemutatott egy leleplezést, hogy manipulálja egy multi vállalat a médiát. Ezért fontos, hogy utánanézzünk a forrásnak, azaz milyen kutatásokra hivatkozik, és milyen érdekkapcsolata van a szakértőnek, amikor egy témáról ír.

dr_adam.jpg

Erről eszembe is jutott, hogy megvallom inkább itt, minthogy te találj rá az összefüggésre! Én is Láthatatlan Egyetem Önkéntes vagyok és több olyan helyen is ahol önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül értéket adnak!

200 perc tömény, velős tartalom! Számtalan gondolatot, érzést kaptam ebben a szombat délutáni 5 órában. Igazi feltöltődés volt. Köszönöm a szervezőknek, hogy kigondolták, megtervezték és meg is valósították ezt a programot!


Amint feltöltik a videókat, egyesével fogom posztolni mindegyiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://felismeres-happyness.blog.hu/api/trackback/id/tr4914652473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása